Centrum!

Column HOi Centraal – Etzel Steinhage – vrijdag 1 november 2013

<lees op HOi Centraal>

Veel Nijverdalse winkeliers hebben het lastig, ze hebben te maken met (soms fors) teruglopende omzetten. Over de oorzaken wordt driftig gediscussieerd, in het openbaar natuurlijk vooral tussen politici en op de achtergrond door winkeliers.

De discussie gaat dan over betalen voor parkeren en over de toename van de online-bestedingen.

Hét probleem is echter dat de lokale consument de hand nog steeds op de knip houdt. In een aantal gevallen omdat ze vanwege verlies van werk niet anders kunnen, maar in veel meer gevallen omdat ze niet voldoende worden uitgedaagd hun geld nu toch eindelijk eens lokaal te besteden.

Winkeliers in Nijverdal hebben geen tijd meer om herstel van de economie af te wachten, of te wachten tot de Grotestraat na het gereedkomen van de tunnel ‘autoluw’ is geworden. Er moet nu iets gebeuren.

Eerder deze week maakte ik mijn rondje door Nijverdal, op zoek naar recente ervaringen en actieplannen. Zo sprak ik een ondernemer die het had over de zaterdag: “Iedere zaterdag moet er iets te doen zijn in het centrum van Nijverdal!”. Volgens mij kunnen we vaststellen dat dat over het jaar genomen best lukt.

Een ander ziet de oplossing in de zondag-openstelling. Helaas wat mij betreft, zie ik dat voorlopig nog niet gebeuren. Er zal in ieder geval nog heel wat water door de Regge moeten.

En recent is de suggestie gedaan voor een extra weekmarkt. Op zich begrijpelijk zijn de markthandelaren daar zelf trouwens niet voor.

Dichter bij de winkeliers zelf waren er de afgelopen tijd meerdere gezamenlijke initiatieven in het centrum van Nijverdal. September was natuurlijk een topmaand en de betrokkenheid van ondernemers bij de organisatie van Heksendoorn vorige maand was ook weer helemaal goed. Kijken we even vooruit, dan hebben we in december in Nijverdal centrum een echte schaatsbaan.

Prima ontwikkelingen, maar nog eens een stapje dichterbij…

Als winkelier moet je je druk maken om de dingen waar je ook werkelijk invloed op hebt, en dat is op je eigen winkel en directe omgeving.

De klant is op zoek naar beleving en vindt die inmiddels in het centrum en in een aantal winkels, maar nog niet overal. Kijk als winkelier eens naar je eigen winkel, praat met je directe buren en vooral met je klanten. Wat zien zij graag veranderen? Je haalt er ongetwijfeld ideeën uit waar je zelf nog niet op gekomen was.

Je zult zien: “Het zijn de kleine dingen die het doen”, en ongemakken als bereikbaarheid en betalen voor parkeren neemt de klant dan al snel op de koop toe.

Etzel Steinhage