HOi op glasvezel?

Persbericht van HOi media!                     HOi_logo

 

HOi (nog) niet te zien op glasvezel

 

HOi tv, de lokale televisie in de gemeente Hellendoorn, blijkt niet te worden uitgezonden via het recent in delen van de gemeente opgeleverde glasvezelnetwerk.

Al vele jaren wordt het signaal van HOi tv doorgegeven via het kabelnetwerk van Ziggo. Bij de aankondiging van de aanleg van een glasvezelnetwerk in de gemeente Hellendoorn is gesteld dat HOi ook via dit netwerk te zien zou zijn.

Ons bereiken nu vragen van kijkers die recent zijn aangesloten op glasvezel. HOi blijkt voor hen op dit moment namelijk niet te ontvangen.

Op landelijk niveau blijken dit jaar afspraken gewijzigd als het gaat om de doorgifte via glasvezel van het signaal van de lokale omroepen. Het is de verwachting dat het signaal met ingang van januari 2015 weer wordt doorgegeven, in ieder geval door de providers met meer dan 100.000 aansluitingen door heel Nederland. In de gemeente Hellendoorn gaat het dan naar schatting om 75% van de nu op glasvezel aangesloten kijkers. Zij kunnen het signaal van de geprogrammeerde uitzendingen van HOi dan weer ontvangen.

Dit geldt niet voor het live-signaal. De kijkers via het glasnetwerk zullen HOi niet live kunnen ontvangen.

Het bestuur van HOi werkt er aan de kijkers via het glasvezelnetwerk zo snel mogelijk weer toegang te geven tot hun lokale omroep.

Binnenkort zal het bestuur van HOi dieper ingaan op de oorzaken van deze ook voor haar onverwachte wending op het gebied van glasvezel.

HOi tv is te zien via het digitale kanaal 42 van kabelbedrijf Ziggo. HOi tv zendt iedere vrijdagavond live uit vanaf 19.00 uur. Het programma wordt vervolgens het hele weekend herhaald op de oneven uren.

————————————————————————————————————————————————–
EINDE PERSBERICHT.
Noot voor de redactie. Nadere informatie wordt verstrekt door de heer Etzel Steinhage, penningmeester Hellendoorn Omroep Interactief, telefoon 06-55331624.
————————————————————————————————————————————————–