Met mijn hele lichaam!

Hier het verslag van de vierde uitzending van Raadsplein Verkiezingen, uitgezonden op vrijdag 24 januari jl.

Raadsplein Verkiezingen neemt de kijker mee naar de gemeenteraadsverkiezingen op
19 maart 2014. Het is een programma van Etzel Steinhage, Reike Podt en Wil de Bruine.

Jan Veneman (GB): “Met m’n hele lichaam, zeg ik altijd!”

RaadspleinTe gast waren Thea ten Have (BurgerBelang), Henk Daggert (D66) en Jan Veneman (Gemeentebelangen, lijsttrekkers bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Ieder kregen zij de gelegenheid zich voor te stellen. Mevrouw Ten Have is zelf een maatschappelijk betrokken mens en hoopt door te kunnen gaan met het opkomen voor de belangen van de burgers. De heer Daggert is sociaal liberaal, hij vindt samenwerken erg belangrijk en hoopt een bruggenbouwer te kunnen zijn. De heer Veneman zet zich in de voor de samenleving met zijn hele lichaam, hij wil samen bouwen aan de toekomst.

De gasten discussiëren over voor- en nadelen van landelijke en lokale partijen. De lokalen zeggen midden in de samenleving te staan, maar toch is interesse in de politiek in een op de markt gemaakt filmpje niet terug te zien. Mevrouw Ten Have stelt dat wij (de politici, red.) de hand in eigen boezem moeten steken en het goede voorbeeld geven.

De aanwezigen weten allemaal aan te geven wat ze in de afgelopen raadsperiode hebben kunnen realiseren, ook vanuit de oppositie. Voorbeeld is de introductie van de blauwe zone waarbij D66 een belangrijke heeft gespeeld. Het totaal afschaffen van betaald parkeren is BurgerBelang bij gebrek aan een meerderheid in de raad niet gelukt.

Speerpunt van Gemeentebelangen is het minimabeleid, al is dit niet onderscheidend ten opzichte van de andere partijen. Ook wil deze partij een dat belanghebbenden gaande de raadsperiode worden uitgenodigd om agendapunten voor de raad aan te leveren.

Werkeloosheid. De verschillende partijen hebben hun eigen manieren van het stimuleren van de economie, maar eens over dit voor de burgers heel belangrijke thema zijn zij het niet. De heer Veneman stelt voor glasvezel aan te laten leggen door werkelozen. Daggert stelt dat het toerisme veel meer gestimuleerd en gepromoot moet worden.

Op vrijdag 14 februari a.s. is er een uitzending van Raadsplein, gepresenteerd door Wil de Bruine. De volgende uitzending van Raadsplein Verkiezingen is op vrijdag 28 februari 2014. Kijkers kunnen ook nu weer reageren en vragen stellen op Twitter, met de hashtag #Raadsplein.