Morgenavond Raadsplein!

Raadsplein over eenmansfracties.

Komende vrijdag 25 oktober is de tweede uitzending van Raadsplein Verkiezingen, het programma van HOi tv dat de kijker meeneemt naar de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 19 maart 2014. De presentatie is in handen van Etzel Steinhage, Reike Podt verzorgt het item social media en de straatinterviews. De eindredactie is in handen van Wil de Bruine.

Onderwerp: de gemeenteraad van Hellendoorn telt 9 partijen, waaronder 4 eenmansfracties. Hoe belangrijk zijn die kleine fracties? Wat hebben zij in deze raadsperiode weten te bereiken, voegen zij iets toe of juist niet. Een meerderheid van de stemmers op de deze week door HOi Centraal gehouden poll stelt dat laatste. Aan het woord komen Wim Gorter voor de VVD, Edo op den Dries voor D66 en Wouter Felix van GroenLinks.

Het tweede onderwerp waarover met de heren wordt gesproken is de gemeentelijke financiën. Er wordt fors bezuinigd, maar naar verluidt raakt dit de burger niet. Hoe kan dat? En denken de eenmansfracties hier ook zo over? Welke keuzes maken zij en welke vinden zij dat er eigenlijk gemaakt moeten worden?

De kijkers kunnen tijdens de uitzending reageren op Twitter, met de hashtag #Raadsplein. De reacties worden gevolgd en in de uitzending besproken. Raadsplein is vrijdagavond te zien op Ziggo 42 en wordt het hele weekend herhaald op de oneven uren. Daarna is het digitaal te bekijken via ‘Uitzending gemist’ op www.HOitv.nl.