Ondernemend Hellendoorn!

Column HOi Centraal – Etzel Steinhage – vrijdag 11 oktober 2013

<lees op HOi Centraal>

De ondernemers en winkeliers verenigd in Ondernemend Hellendoorn organiseerden deze maand een thema-avond voor de leden. In de vorm van een tweeluik, op de woensdagen 2 en 9 oktober, kwamen zij bij elkaar om te praten over het zakelijk gebruik van social media als LinkedIn, Facebook, Twitter en meer.

OH-Logo_2_RGB_kl

Vorige week wat ik er zelf niet bij, dus heb ik me even laten bijpraten. Die eerste avond ging vooral over welke social media er zijn, waarom je deze zakelijk gebruikt en hoe. Als voorbeeld werd Facebook genoemd, dat je heel gericht kunt inzetten voor de promotie van een specifiek product.

Iemand die had voorgesteld dat je toch ook een eigen website kunt opzetten kreeg de stellige reactie: Niet doen, want naar je eigen website moeten bezoekers bewust komen en met Facebook neem jij zelf het initiatief! Terugkijkend bleek alleen al die eerste avond leerzaam en nuttig te zijn geweest voor de aanwezige ondernemers.

Tijdens de tweede avond gingen de ondernemers zelf aan de slag met Facebook-pagina’s en LinkedIn-groepen. Voor een aantal van hen bleek het een volstrekt nieuwe materie.

Om de ondernemers te voorzien van een goede profielfoto waren Mike Rikken en zijn assistente aanwezig. De foto’s werden ter plekke geüpload naar de net opgezette profielpagina’s en ik verwacht de komende tijd dan ook veel verzoeken om nieuwe bedrijvenpagina’s te ‘liken’.

Het was een heel praktisch gebeuren van ondernemers met elkaar. Mooi was het om het enthousiasme bij hen te zien.

Al pratende met enkele bestuursleden bleek van het voornemen dergelijke avonden vaker te organiseren. De laatste thema-avond bleek namelijk toch al even geleden. In de nabije toekomst wil het bestuur naast de reguliere jaarlijkse bijeenkomsten toe naar 2 extra bijeenkomsten. Als voorbeelden van onderwerpen werden genoemd toerisme, financieren, promotie en verkoop.

Maar, zult u zich afvragen, waarom een column over dit onderwerp? Nou, heel simpel eigenlijk. Ik juich initiatieven als deze toe; ondernemers die met elkaar wijzer worden van de kennis en kunde die binnen de groep aanwezig is. De bijeenkomsten verlagen aanwezige drempels en maken ook de collectieve aanpak van andere uitdagingen waar ondernemers voor staan mogelijk.

Nu waren het de ondernemers in Hellendoorn en laatst zagen wij al de Gouden Winkelrand in Nijverdal. Mooie initiatieven, die navolging verdienen in heel de gemeente Hellendoorn.

Etzel Steinhage