Politici, ze zijn weer terug!

Column HOi Centraal – Etzel Steinhage – vrijdag 23 augustus 2013

<lees op HOi Centraal>

We hebben het gemerkt de afgelopen 2 maanden, komkommertijd. Niets veel zinnigs stond er op de lokale nieuwssites en ook niet in de kranten. Vorige week nog las ik ’n politiebericht, over een mevrouw die ‘in naam der wet’ haar televisie zachter had moeten zetten. Sjonge, lekker belangrijk.

Maar, de scholen zijn weer begonnen! En als de scholen weer zijn begonnen, dan zijn de politici ook weer terug van vakantie. Gelukkig, want wat hebben we ze gemist!

Als een stuurloos scheepje dobberde de gemeente Hellendoorn de afgelopen weken immers maar een beetje rond in een leeg zwembad. Niemand uit coalitie of oppositie die ook maar iets te melden had. Ze waren er niet, ze vierden vakantie en eigenlijk niet anders dan in de rest van het jaar waren ze ook in deze vakantie weer lekker bezig met zichzelf. Niet met ons dus, de quasi in de steek gelaten burgers van de gemeente Hellendoorn.

Tot deze week, toen de eerste huilerige berichten uit de oppositie weer voorbij kwamen. In de trant van “Hellendoorn staat er slecht voor”, “Het moet anders” en meer populistische praat. Het klinkt vaak leuk, maar als burger heb je er uiteindelijk niets aan. Want net als voor de zomer worden de stellingen niet onderbouwd. Toegegeven, dat is ook best lastig als het je ontbreekt aan de kennis en kunde om dat te doen.

Volgens sommigen zou het hier ook ontbreken aan gastvrijheid. Ik heb er bij verschillende toeristen naar gevraagd. Zij vonden in onze gemeente juist wat ze zochten, namelijk ruimte en rust. Allemaal erg tevreden mensen!

Maar goed, nog even terug naar de lokale politici. Zo vlak voor de zomer kwam de coalitie met de climax in 3 bewogen jaren: een in het openbaar ruziënd college. Laten we hopen dat het college met elkaar en de hele gemeenteraad erbij ook dit najaar weer genoeg redenen vinden om elkaar gek te maken. Want dan heb ik iets om over te schrijven en u heeft wat te lezen!

Haha, het belooft weer een mooie tijd te worden, zeker met de verkiezingen voor de gemeenteraad in het vooruitzicht. Heerlijk!

Etzel Steinhage