Raadsplein Verkiezingen!

Column HOi Centraal – Etzel Steinhage – vrijdag 13 september 2013

<lees op HOi Centraal>

Volgend jaar zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad. Op woensdag 19 maart 2014 gaan we naar de stembus om onze lokale volksvertegenwoordigers te kiezen.

Maar op welke partij moet je stemmen? En op welke kandidaat? Het zijn vragen die velen zich iedere 4 jaar weer opnieuw stellen.

De politieke partijen zullen het komende half jaar veel aandacht hebben voor ons als burgers. Dat doen ze met bijeenkomsten, in de krant en met flyers, op het internet en in de sociale media en… op de lokale radio en televisie, op HOi dus!

Logo Raadsplein HOi tv 2013

Op HOi televisie is al een aantal jaren het politieke programma Raadsplein te zien. Het afgelopen seizoen in een dubbel format; met een politiek bewuste inwoner van de gemeente ‘aan de keukentafel’ en met een studiogesprek met tafelheer en columnist. Aan beiden heb ik het afgelopen seizoen zelf deelgenomen en ik kan zeggen: dat is echt leuk om te doen!

Raadsplein is er ook dit nieuwe politieke jaar en televisieseizoen met een dubbel format. Iedere 2e en 4e vrijdag van de maand is er een uitzending. De eerste van de maand staat in het teken van de actualiteit en wordt gepresenteerd door Wil de Bruine.

De verrassing zit ‘m in de tweede uitzending. Want ondergetekende gaat die namelijk, met Reike Podt als co-presentator op locatie, voor u presenteren! Spannend, maar ik heb er zin in!

Samen met Reike en Wil is er de afgelopen weken hard gewerkt aan het programma Raadsplein Verkiezingen. In 5 uitzendingen komen de lijsttrekkers aan het woord van alle partijen die in 2014 deelnemen aan de verkiezingen voor de Hellendoornse gemeenteraad.

De lijsttrekkers gaan u vertellen over hun prestaties in de voorbije periode en over hun nieuwe verkiezingsprogramma. Wij vragen hen naar zichzelf te kijken, om erachter te komen wat hen motiveert zich in te spannen voor de lokale politiek. Wat doen zij als politicus om politiek en burger dichter bij elkaar te brengen en hoe onderbouwen zij de eigen mening waarvan ze graag zien dat wij die overnemen.

Vanavond om kwart over 7 start Wil met de eerste uitzending van Raadsplein in het nieuwe seizoen en daarin blikken we ook vooruit op de eerste Raadsplein Verkiezingen, op vrijdag 27 september. Kijken dus!

Etzel Steinhage