ZINiN!

zininHet Spoortheater in Nijverdal, september 2006, een coverband van The Beatles speelt, de zaal is stampvol. Ik word op m’n schouder getikt door de toenmalige directeur van het theater, of ik straks nog even tijd heb. Zeker! “Wij willen jou vragen voor een plaats in de Raad van Toezicht van ZINiN, de fusie van culturele raad, de bibliotheek en het Spoortheater.” Ik zei: “Ja!”

Wat vanaf 1 januari 2007 volgde waren bijzondere jaren in een nieuw toezichthoudend orgaan, in een fusieclub waarin veel zich nog moest vormen. 8 jaren met wisselingen in de directie, nieuwe investeringen, successen, soms een misser, bezuinigingen, alles altijd in een sfeer van cultuur en ondernemen.

Voor mij waren het stuk voor stuk leerzame jaren, die ik op 13 december afsluit met een laatste vergadering. Mijn 2 termijnen zitten er dan namelijk op. Ik dank iedereen voor de steun en wens de andere leden, mijn opvolger en de directie veel succes.

<edit> In verband met een warme overdracht ben ik begin 2015 nog 1 of 2 vergaderingen aanwezig, daarna neem ik officieel afscheid.