Zuinig rijden!

Het is echt een hobby van me geworden, zuinig rijden!

Toen ik in 2007 toe was aan een andere auto, viel mijn oog steeds vaker op de Audi A6. En na enkele proefritten wist ik het zeker: mijn volgende auto wordt een A6, een 2,5 liter TDI met 6 cilinders, automaat natuurlijk. In oktober 2007 was het zover.

Het verbruik lag de eerste drie jaar gemiddeld op 1 liter op 13,7 kilometer. En dat vond ik niet eens slecht voor zo’n zware bak. Het verbruik van mijn vorige diesel lag op bijna 1 op 17. In een spreadsheet houd ik het verbruik al bij sinds de jaren ’90.

Sinds het najaar van 2010 let ik wat meer op het verbruik. Niet zozeer om de kosten (10% besparen op het verbruik is grofweg slechts 2% van mijn autokosten), maar gewoon om te zien wat kan (volgens het boekje moet 1 op 14,5 mogelijk zijn). Met effect!

Inmiddels is het overall gebruik sinds oktober 2007 gedaald van 1 op 13,7 naar 1 op 13,9 (een langjarig gemiddelde daalt langzaam).

Een verbruik in de ’13’ komt eigenlijk niet meer voor. Vaak zit het in de 15 kilometer. Het gemiddelde dit jaar ligt rond 1 op 14,5, dus volgens het boekje. En met warmer weer in aantocht gaan we op weg naar de ’15’!

Wat is daarvoor doe is, om een lang verhaal kort te maken, heel simpel. Ik
> trek vlot op naar de gewenste snelheid en hou die snelheid vervolgens constant.
> beperk de maximum snelheid, ook op de snelweg.
> kijk ver vooruit en laat het gas vroeg los als ik weet dat ik toch moet stoppen.
> beperk het aantal remmomenten en laat ‘m uitrollen zodat ik bijna niet hoef te remmen.

Remmen is eigenlijk het verkwisten van energie die je er met het intrappen van het gas zelf in hebt gestopt.

Heb je trouwens een schakelauto: trek op in 1, direct naar 2, direct naar 3, trek door tot de gewenste snelheid, schakel naar 4, mogelijk gelijk naar 5 en versnel niet meer. Uitrollen doe je in de versnelling.

Ik trap ‘m trouwens nog regelmatig even op de staart hoor! Heerlijk!

<edit> Op 4 juni 2012 heb ik de Audi verkocht. Met bijna 300.000 km op de teller was het toch maar tijd om afscheid te nemen. Ik heb nu een krachtige en zuinige VW Passat. Meer daarover een volgende keer.