ZZP Netwerk NL!

Het volgende bericht van ZZP Netwerk NL uit januari wil ik je niet onthouden. Het kwam deze week weer in het nieuws omdat er inmiddels 1.500 aanmeldingen zijn voor het register.

ZZP Netwerk Nederland heeft tijdens de nieuwjaarsreceptie van 24 januari in Amsterdam het MEI-LI-VOS-VAL-ONS-NIET-LASTIG– register geopend. 

Meld je nu aan! >>>


  • De PvdA-politica bemoeit zich ongevraagd met ZZP’ers. Zo vindt Vos dat de overheid hulp moet bieden aan ondernemers die al een jaar lang niet zijn uitbetaald door hun opdrachtgevers (…).  Merkwaardig… Welke ondernemer laat dit toe? Welke ondernemer werkt door zonder dat zijn opdrachtgever met hem afrekent……?
  • Vos vindt bovendien dat ZZP’ers de ‘outsiders op de arbeidsmarkt’ zijn; ze begrijpt met zo een ongenuanceerd statement niet dat er echter ZZP’ers zijn die heel bewust afstand hebben gedaan van hun sociale zekerheid. Iets dat past juist bij ondernemerschap. Door goed te ondernemen, creeër je je eigen sociale zekerheid. En een ZZP’er moet dat doen. Die is immers ondernemer!
  • Vos meent tegelijkertijd dat er minimumtarieven voor ZZP’ers moeten worden ingevoerd. Ook onzin! Want, de waarde van de producten en diensten die ZZP’ers leveren wordt bepaald door…. de waarde…..!  Als een product of dienst minder waard zou zijn dan het minimumtarief, dan moet je dus niet het minimumtarief willen ontvangen. Sterker nog: als de kwaliteit ondermaats is, dan zal het bedrijfsleven niet eens het minimumtarief willen betalen! Het is echt compleet van de gekke. Dit gaat volstrekt niet meer over ondernemerschap.
  • Vos vindt dat veel ZZP’ers worden uitgebuit door grote bedrijven, met slechte werkomstandigheden. Merkwaardig… ZZP’ers zijn ondernemers en kunnen zélf hun mond open doen. Een ondernemer laat zich immers niet misbruiken. Het is hét kenmerk van de ondernemende ZZP’er zélf regie te nemen!
  • Opvallend is ook de definitie die Mei Li Vos hanteert van de ZZP’er. ZZP’ers zijn – volgens haar – ex-werklozen die voor zichzelf zijn begonnen. Stuitend…. zo meent ZZP Netwerk Nederland.

ZZP Netwerk NL heeft gekozen om de bekende NEE-NEE en NEE-JA stickers als protest-metafoor te gebruiken. Want, Mei Li Vos pleitte in januari in de Tweede Kamer voor een BEL-NIET-AAN-register. Betutteling in optima forma. Kortom: PvdA-politica Mei Li Vos moet stoppen met meedoen aan het debat over ZZP’ers. “We zijn ondernemers! We hebben geen betutteling nodig!”


ZZP’ers die zich ongerust maken over deze geluiden, kunnen zich aanmelden bij het MEI-LI-VOS-VAL-ONS-NIET-LASTIG- registerNa aanmelding kom je op een pagina waar je GRATIS de NEE-NEE stickers kunt downloaden. Óók lees je nog een onthullende column over Mei Li Vos en de wijze waarop zij de belangenbehartiging vormgeeft. Deze column is in oktober in een boek verschenen!